Ablakok

Egy abalak nem csupán nyílászáró, melyet kinyitva friss levegővel töltjük meg szobáinkat, zárva pedig melegen tartjuk azokat. Egy jó ablak a legtöbb helyzetben talán észrevétlen, de garantálja, hogy nem zsákokkal kell napfényt hordanunk egy sötét lyukba. Egy jó ablak pedig dísz is, mely kellemessé teszi mindenapjaink helyszíneit.

Ablakaink számos kivitelben a Megrendelők igényeihez igazodva készülnek. Színmintánkat megtalálja a 'Termékek' fül alatt, ahol további információt is kaphat a keretek technikai adatairól.

Fix ablak:

Fix ablaknak hívjuk azokat a nyílászárókat, amelyeknek nyitási lehetősége nincs. Az üveg egy műanyag keretbe van bele helyezve, a keretben természetes itt is van acélmerevítés. Érdemes oda figyelni arra, hogy 3-4 m2 üvegfelület fölött a sima 4-16-4-es üvegnek már nagyon nagy lehet a mozgása. Ilyenkor érdemes biztonsági üveget választani vagy a szerkezetet megosztani osztóbordákkal.

Nyíló ablak:

A nyíló ablaknak azokat a nyílászárókat nevezzünk, amelyek egy irányban kinyithatóak és egyéb funkciójuk nincsen. Itt a műanyag tokból és szárnyból áll a termék. Fontos megjegyezni, hogy a nyíló vasalat 100 cm szélesség fölött nem ajánlott, mert záródási pontok csak egy oldalt vannak benne így egy nagyobb szélnyomásnál előfordulhat, hogy a szél bejut a lakásba. 100 cm fölött javasoljuk a nyíló - bukó ablak használatát.

Nyíló-Bukó ablak:

A nyíló-bukó ablakok az egy oldalra történő nyíláson kívül már bukó fokozatra is állíthatóak. Ez azt jelenti, hogy a kilincs állításával tudja szabályozni nyitva vagy bukóra szeretné használni az ablakot. A bukó fokozat esetén az ablak felső része függőleges irányban megbukik 20-25 cm-re. Ez elegendő a folyamatos szellőztetéshez így az ablak hosszabb távon is nyitva lehet így biztosítva a folyamatos friss levegő utánpótlást.

Bukó ablak:

A bukó ablak a nyíló-bukótól annyiban különbözik, hogy nyitni nem lehet csak buktatni az előbb leírtak alapján. Elsősorban olyan helyre javasoljuk ahol, szinte folyamatos levegő utánpótlásra van szükség. Bukó ablak révén gyakorta kapjuk, azt a kérdést hogyan lehet takarítani? A bukó ablakok kiakaszthatóak és vízszintesig leengedhetőek, így biztosított a takarítás lehetősége.

Kétkilincses bukó ablak:

Ezt a típust akkor javasoljuk, ha az ablakunk magassága meghaladja a 100 cm-t. A kétkilincses bukó ablaknak a lényege az, hogy mindkét bukó oldalán van benne vasalat és azok zárásával, még jobb védelmet kapunk.

Váltószárnyas ablak:

Eljutottunk a kétfelé nyíló ablakokhoz. Váltószárnyas kétfelé nyíló ablaknak azt a szerkezetet nevezzük, ahol a szárnyak egymásra záródnak és amikor kinyitjuk mindkét szárnyat középen nem marad benne osztás. Így akár nagyobb dolgok is átpakolhatók rajta, ami nem elhanyagolható tény egy költözéskor vagy egy nagyobb bútor vásárlásakor. Továbbá előnye az, hogy a kilincses szárny bukó funkciót is elláthat.

Tokosztott ablak:

Kétszárnyú ablak, minkét szárnyon kilinccsel, így akár egymástól függetlenül is tudjuk nyitni vagy buktatni a két szárnyat. Kivitelézés tekintetében, mind a csak nyíló, mind a nyíló-bukó megoldás is elképzelhető, akár milyen összetételben. A megosztó borda miatt a legstabilabb szerkezetű ablak.

Összetett szerkezetek:

A korábban felsorolt termékek mindegyike akár kombináltan is elképzelhető. A megvalósításnál csak az ügyfél igénye a mérvadó. Lehet például bukó ablak mellé nyílót gyártani vagy fix ablak mellé bukót. A lehetőségek tárháza kifogyhatatlan bármilyen igényét tudjuk teljesíteni.